Sanal Pos Komisyon Oranları – PayTR – İyzico – Paynet
Sanal Pos Komisyon Oranları – Türkiye e-ticaret ile 2000 yılında tanışmaya başladı. 2011 itibari ile e-ticaret firmaları yaygın şekilde faaliyet göstermeye başladı. Bununla birlikte e-ticaret platformlarına entegre olan sanal poslar işlevsel hale geldi.
2020 yılı e-ticaret sektörü için tam anlamıyla yükselme yılı oldu. E-ticaret sektörü bu denli yaygın ve revaçtayken sanal mağaza sahipleri sanal pos hizmeti sunan firmaların ” sanal pos komisyon oranları ” nı merak ediyor.
Sanal pos komisyon oranları firmaların rekabeti dolayısı ile sürekli değişiyor. Yazımızda sanal pos hizmeti veren firmaların güncel komisyon oranlarını sıralayarak sanal mağaza sahiplerini bilgilendirmiş olacağız.
Sanal Pos Firmaları ve Komisyon Oranları
En güncel sanal pos firmalarını ve en güncel Sanal Pos Komisyon Oranlarını sıralayalım ;
1 – PayTR
Kendine has ödeme yöntemleri konusunda PayTR ilk akla gelendir. PayTR 2009 yılında tamamen yerli sermaye ile kurulmuştur. E-ticaret sektöründe güven duyulan sanal pos firmasıdır.
PayTR Sanal Pos Özellikleri ;
- 1 – Gizli ücret yada aidat gibi uygulamaları yoktur
- 2 – Entegrasyonu en kolay firmalardandır.
- 3 – Sanal ödemelerde güvenliğe önem vererek sahtecilik gibi sorunları önler.
- 4 – Satış yaptıktan ertesi gün sonra ödeme alma imkanı sunar.
- 5 – Sitenizin tasarımına göre ödeme sayfanızı düzenleyebilirsiniz.
- 6 – Ödeme yolları mobil uyumluluğa göre ayarlandığı için ödeme alma yönteminiz esnektir.
- 7 – PayTR resmi internet sitesinde komisyon oranı belirtmemiştir. Ancak kullanıcı yorumları ve platformlardan sağlanan bilgilere göre PAYTR komisyonu %2-3 civarlarındadır.
2 – İyzico
İyzico 2012 yılında 3 ortak tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacı çeşitli e-ticaret firmalarına sanal pos hizmeti vermektir. Güncel verilere göre şuan 29.000+ fazla sitede hizmet vermektedir. Güvenliğe büyük ölçüde önem verdiği için PCI-DSS 1 sertifikalarına sahiptir.
İyzico Sanal Pos Özellikleri ;
- 1 – Başlangıç ücreti talep etmez.
- 2 – Kurumsal satıcı firmalar için Iyzico komisyon oranı %3,19+0,25 TL komisyon oranı vardır.
- 3 – Entegrasyon sisteminin kolaylığı sayesinde tek bir entegrasyonla tüm kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.
- 4 – Çarşamba günleri ve sonraki salı günü arasında yapılan ödemelerin toplamı, en son yapılan satış tarihinden 21 gün sonraki çarşamba günü size ödeme yapılır.
3 – Paynet
2000 yılında bilgisayar firması olarak hizmet vermeye başlayan firma, o yıllarda internet sitelerinde kredi kartı ile ödeme yöntemini hizmete sundular. O döneme bakıldığında bu çok büyük bir adımdı. Yıllar geçtikten sonra 2016 yılında resmi olarak ödeme kuruluşu lisansına sahip oldu.
Paynet Sanal Pos Özellikleri ;
- 1 – Bankalar ile tek tek anlaşma yapmak yerine Paynet bünyesinde tek bir entegrasyon ile tüm bankalarla anlaşmış olursunuz.
- 2 – Özelleştirme imkanı sunduğundan sitenize eklediğiniz Paynet sanal posu üzerinde kendi zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.
- 3 – Ödemelerinizi haftalık olarak alabilirsiniz.
- 4 – Komisyon oranları ödeme yöntemi türü ve bankaya göre değişiklik gösterdiğinden sabit değildir.
- 5 – Paynet bünyesine katılmak için giriş ücreti talep edilmektedir. Seçtiğiniz hizmete göre farklı komisyon oranları uygulanmaktadır.
WordPress Sitenizde Sanal Pos İle Ödeme Almak İçin ;
WordPress tabanlı web sitenizde İdeasoft, Ticimax, Shopify ve Ticimax gibi alt yapıları aktif ederek sanal poslarınızı tanımlayabilirsiniz.
Piyasanın en rekabetçi sanal pos firmalarını ve özelliklerini anlatmış olduk. Bu bilgilere göre en iyi firma şu yada bu firma demek doğru olmaz. Ödeme aralıkları, sanal posun stabil çalışması, komisyon oranı değişiklikleri gibi bir çok etken vardır.
Sabit veya aylık ücret vermek istemiyorsanız 21 gün beklemeyi göze alarak İyzico firmasını tercih edebilirsiniz. Listede yer verdiğimiz firmalarla özel anlaşmalar ile cironuzu hesaplayarak ciddi indirimlere sahip komisyonlar elde edebilirsiniz.
Sanal Pos Nedir ?
Sanal pos hakkında kısaca bilgilendirme yaparak konuya hakim olmayanları bir nebze olsun bilgilendirmiş olalım.
Sanal pos dijital alışveriş devrini ödeme kolaylığı açısından daha pratik, güvenli ve kolay hale getiren ödeme yöntemidir. Sanal satıcılar ile müşterileri arasında güvenli köprü olan sanal poslar, kişisel verilerin korunması ve güvenliği açısından PCI-DSS uyumluluğu ile kontrol altındadır.
Join the Conversation