Duruşumu Nasıl Düzeltebilirim ? 6 Yöntem ve Egzersiz
Postmodern yaklaşımlı konumuza hoşgeldiniz. Duruşumu Nasıl Düzeltebilirim ? sorumuz, günümüzde yaygın olarak görülen duruş bozukluklarından kaynaklanmaktadır. Yeni jenerasyonda çok daha erken kendini gösteren duruş bozuklukları resmen çağımızın sorunu haline gelmiş durumdadır. Duruş bozukluğu size özgüvensiz ve sağlıksız bir görüntü katmasının yanında bir çok fiziksel sorunu da beraberinde getirir.
Duruşumu Nasıl Düzeltebilirim ?
Teknolojinin gelişmesi deyim yerindeyse belimizi bükmüş durumdadır. Günümüzde, akıllı cep telefonu kullanımı sırasında dikkat etmeden sergilediğimiz duruş bozukluğu kronik sorun haline gelmiştir. Bunun yanında, ofis çalışanlarının ve garsonluk gibi mesleklerde çalışanlar, farkında olmadan yanlış duruş bozukluğu alışkanlığı sebebi ile duruş bozukluğu kalıcı bir sorun olarak karşılarına çıkıyor.
Yazımızda olabildiğince pratik olarak uygulayabileceğiniz ve alışkanlık haline getirmenizi istediğimiz yöntemlere yer vereceğiz. Umarız geç olmadan bu sorunun üstesinden gelmeyi başarırsınız. Zira iler ki yaşlarınızda ameliyat olmak zorunda kalabilirsiniz.
Duruş bozukluklarının sebeplerini ve Duruş Bozukluğu İçin 6 Egzersiz Yöntemini sırasıyla paylaşacağız.
- 1 – Düzenli Spor/Egzersiz Yapmak
Özellikle çocukların erken yaşlarda spora veya egzersiz rutinlerine alıştırılması ileriki yaşları için çok önemlidir. Düzenli spor/egzersiz omurga eğriliğine iyi gelmektedir.
- 2 – Doğru Duruş Şekillerini Uygulamak
Doğru duruş şekillerini öğrenerek uygulamanız omurga sağlığınız için önemli olacaktır. Bu duruş şekilleri ; bilgisayar başında otururken, yürürken, sadece otururken, veya yük taşırken.
Bilgisayar başında otururken koltuğu bilgisayara yaklaştırarak, sırtınızı koltuğa yaslayın. Kollarınızı uzattığınızda rahatça klavye ve mouse ulaşacaktır. Bu oturuş şeklini alışkanlık haline getirin.
Uzun süre ayakta durmanızı gerektiren işlerde, omurganıza fazla yük olmamak için ara sıra hareket edin. Çok az süre de olsa oturup dinlenin.
Sandalyede otururken ayaklarınızın yere değdiğinden emin olun. Bel çukurunuzu sandalyenizin çıkıntı kısmına getirerek belinizi desteklemesini sağlayın. Destekli veya desteksiz sandalyelerde belinizi fotoğraftaki gibi dik ve sabit tuttuğunuzdan emin olun.
Yük taşırken en çok yapılan hata üstteki fotoğrafın sol tarafında gösterilmiştir. Bunu alışkanlık haline getirmeniz zaman alabilir fakat omurga sağlığınızı garanti altına almanızı sağlar. Yerden yük alırken belinizi değil dizlerini bükün. Yükü kavradıktan sonra desteği belinizden değil ayaklarınızdan alın. Yükü bırakırken de önce dizlerinizi bükün ardından yükü bırakın.
- 3 – Düzenli Uyku ve Dinlenmek
Uzun süre yük taşıma işinde ve diğer işlerde çalışanlar zedelenen veya yorulan kaslarının dinlenmesi için mutlaka uyku düzenini oturtmaları gerekmektedir. Böylelikle vücut ertesi güne hazırlanır.
Duruş Bozukluğu İçin 6 Egzersiz Yöntemi
Bahsedeceğimiz egzersizler ilkokul zamanlarından beri bize yaptırılan klasik hareketlerdir. Bu yüzden hiç zorlamadan ve rutin olarak duruş bozukluğu egzersizlerini yapabilirsiniz.
- 1 – Ayakta ve dik pozisyondayken kollarınızı serbest bırakın. Başınız ve sırtınız sabit haldeyken omuzlarınızla daireler çizin. 15 saniye arkaya 15 saniye de öne olmak üzere bu hareketleri tekrarlayın.
- 2 – Ayakta ve dik pozisyondayken kollarınızı yana açın ve yavaşça ortada(önünüzde) birleştirin. Bu hareketi de 20 saniye boyunca yapabilirsiniz.
- 3 – Bacaklarınız omuz hizasında açıkken kollarınızı arkanızda (bel hizasında) birleştirerek önce sağ sonra ayağınıza doğru yavaşça eğilip doğrulun.
- 4 – Bacaklarınızı omuz hizanızdan biraz fazla açarak, hafifçe öne doğru eğilin bu sırada kollarınızı arkadan birleştirerek kaldırın. Böyle bir çok kasınızı gerdirmiş olacaksınız.
- 5 – Ayak içleriniz birbirine değecek şekilde yere oturun. Önce sağ kolunuzu havaya kaldırarak sol tarafa doğru kendinizi gerdirin. Sonra sol kolunuzu kaldırarak sağ tarafa doğru kendinizi gerdirin.
- 6 – Yere oturun. Bacaklarınızı düz bir şekilde uzatarak birleştirin. Ardından kollarınızı uzatarak ayak parmak uçlarınıza değmeye çalışın. Bu hareket başlarda zor gelecektir ancak sonralarda çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz.
Duruş Bozukluğu İçin 6 Egzersiz Yöntemini sizinle paylaşmış olduk. Bu egzersizleri en az günde bir kere uygulamanızı tavsiye ederiz.
Duruş bozukluğu gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çok erken yaşlarda çekilen bel ağrılarının da yegane sebebi farkında olmadan sergilediğimiz yanlış duruş bozukluklarıdır. Duruş bozuklukları ciddi bir boyuta geldiğinde bel fıtığı gibi sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Kısacası baş edilmez bir süreç başlamış olur.
Join the Conversation